Virke

Idag finns det ett flertal olika sätt att sälja skog och virke på. Som skogsägare är man en företagare och som företagare är det viktigt att regelbundet göra investeringar i sin verksamhet. Leveransvirke är ett sätt att investera på, vilket sätt som är bäst och mest effektivt är varje skogsägares ensak. Nydala Trävaru i Vrigstad/Värnamo finns här för dig för att underlätta under processens gång, från planering till avverkning. Med bra planeringsverktyg som du får genom vår skogsbruksplanering kan du som skogsägare ta klokare beslut och därmed öka investeringsmässigt.

Anmäl ditt leveransvirke

Så fort du som skogsbrukare är klar med ditt virke så vill vi att du anmäler ditt leveransvirke till oss. Det grundat på att vi vill att virket behåller sin färskhet innan det anländer till industrin. Anmälan av virke som avverkats bör ske inom två veckor efter fällningsvecka för bästa resultat.

Att tänka på när du ska hugga ditt virke

När det är det är dags att hugga leveranstimmer bör du förhålla dig till vår aktuella prislista. 

Timmer kan huggas i en rad olika länger. Se dock till att aptera längderna i 36.8, 42.8, 48.8 och 54.8 dm i första hand. Topp under bark bör vara 12 cm i minsta diameter.

Massaved bör huggas i 3-meters längder.

Energived bör helst också huggas i 3-meters längder.

Frågor eller funderingar

Är du fundersam över hur du ska gå tillväga för att komma igång med din försäljning av leveransvirke och ge dig själv bästa förutsättningarna för att lyckas med det? Ring oss gärna för rådgivning, om inte möjligheterna till det finns så finns vår fantastiska personal endast ett telefonsamtal bort för att besvara dina frågor och reda ut dina funderingar.

Tel: 0382 - 56 19 00
E-post: mail@nydalatra.se